Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Utredning, hva gjør vi?

Hund, Katt


Utredning, hva gjør vi?

Noen ganger blir kjæledyr syke uten at det er opplagt hva som feiler dem. De er heller ikke så gode på å fortelle hva som plager dem, og da må vi lete. Dyr til utredning er gjerne dagpasienter hos oss fordi en utredning tar tid og du kan slippe å sitte på klinikken og vente.

En utredning begynner alltid med en prat med deg som eier så vi får et bilde av hva du har lagt merke til er endret ved ditt kjæledyr. Deretter gjør vi en grundig klinisk undersøkelse der vi blant annet måler vekt og temperatur, hører på hjerte og lunger, kjenner på magen, sjekker tenner og tannkjøtt, ser over hud og pels og sjekker bevegelighet.

Etter den første undersøkelsen er det ofte nyttig med en blod- og urinprøve som vi kan analysere her på klinikken. Der ser vi etter infeksjon og hvordan det står til med de indre organene. Avhengig av hva vi finner på disse prøvene kan det være aktuelt å sende inn prøver til nærmere analyser.

Etter blod og urin er det ofte aktuelt med røntgen og/eller ultralyd. Da vil vi se etter feil i skjelettet eller indre organer, avhengig av hva vi fant på de første undersøkelsene. Det kan også være aktuelt å ta ut prøver fra f.eks en kul vi finner og undersøke i mikroskop eller sende inn til laboratorium.

En utredning er tidkrevende og mange undersøkelser vil fort koste endel. Vi prøver alltid å gi deg som eier et prisestimat og holde deg fortløpende informert om hva vi har funnet og alternativer for veien videre. Blir kjæledyret ditt sykt er det godt med forsikring, da er det ikke økonomien som stopper utredning og behandling.

Ofte leder utredning til en diagnose og vi kan sammen legge en plan for videre behandling og oppfølging. Noen ganger kommer vi ikke helt i mål og da kan du som eier velge å bli henvist videre til spesialist.Logg inn