Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Vikersund dyreklinikk

Vikersund dyreklinikk er en moderne og godt utstyrt klinikk i hjertet av Vikersund. Vi er kun 10 minutter kjøring fra både  Åmot og Tyristrand, men til oss kommer også pasienter fra Drammen og Hokksund i sør til Hønefoss og Noresund i nord. Kjæledyr fra Sylling og fra Krødsherad finner også veien til oss. Vi åpnet dørene med to faste veterinærer i januar 2020.

Vår visjon er å være fastlegen til kjæledyr i området. Vi tar oss god tid til pasientene og har som mål at det skal oppleves som trygt og hyggelig for både to og firbente å besøke klinikken. Våre pasienter er hovedsakelig hund og katt, men også kaniner og andre kjæledyr finner veien hit. 

Vi har stor tro på forebyggende behandling for å gi våre firbente venner et langt og godt liv. Vi anbefaler årlig helsesjekk og vaksine av alle hunder og katter. Vaksine er viktig fordi den beskytter mot alvorlige smittsomme sykdommer. Jevnlig helsekontroll er viktig fordi den kan avdekke plager de selv ikke klarer å si ifra om på et tidlig stadium. 

Våre kjæledyr kan være gode på å skjule at de ikke har det så bra, og ofte tror man som eier at hunden eller katten bare begynner å bli gammel. Typisk kan både hunder og katter ha vondt i munnen eller skjelettet uten at eier er klar over det. Vi får ofte tilbakemelding etter behandling om at kjæledyret er blitt seg selv igjen.

Klinikken holder til i lyse, trivelige lokaler og er godt utstyrt for å hjelpe deg og ditt kjæledyr.Vi tilbyr et bredt utvalg av tjenester. Vaksiner, tannbehandling, røntgen, ultralyd, indremedisinsk utredning og poliklinisk kirurgi for å nevne noe. Klinikken har to koselige behandlingsrom der kjæledyret blir undersøkt mens du som eier kan være med. Vi har et godt utstyrt laboratorium der vi kan analysere blodprøver og urinprøver og gjøre mikroskopiske undersøkelser. Dette gjør at vi ikke trenger å vente lenge på prøvesvar.  

Vi har også røntgen og ultralyd hvis det er behov for sjekk av kroppen innvendig. Vi har et eget tannrom der vi gjør alle vanlige tannbehandlinger som fjerning av tannstein og trekking av tenner. På operasjonsrommet utfører vi rutineinngrep som kastrering eller sterilisering av katt, fjerning av tumor eller akuttkirurgi om det skulle være nødvendig. Om katten eller hunden skal inn til operasjon eller tannbehandling kan de gjerne leveres hos oss om morgenen. Hunder oppstalles på eget rom og katter har en lun krok nær varmeovnen på laboratoriet. Vi behandler i løpet av dagen og beholder dem til vi ser at de er helt våkne av narkosen og klare til å reise hjem.Vi har også mulighet til å legge inn pasienter på dagtid hvis de er så syke at de trenger overvåking og behandling.

Vi ønsker at en tur til oss skal oppleves som trygt og godt.


Ambulatorisk praksis

Vi har stordelen av vår praksis på stordyr i Ringerike og Hole kommuner og tilbyr også våre tjenester i nærliggende områder.
Vi sørger for at alle skal få hjelp ved akutt sykdom alle hverdager mellom 0800-1600.

For at arbeidsdagen vår og praksisbesøkene skal foregå hensiktsmessig både for oss og for bonden er vi avhengig av at besøk blir ringt inn i telefontiden mellom 0800-0900 på telefon 35 10 38 80. 

Bestilling av rutineoppdrag kan også gjøres til e-postadressen:

post@vikersund-dyreklinikk.no

Oppdrag som ikke haster f.eks. avhorninger og drektighetskontroller prøver vi å samle for å unngå mye unødvendig kjøring og spare miljøet for utslipp.
Ring gjerne inn slike oppdrag i god tid.


VÅRE TJENESTER:

 • Vaksine og helsekontroll
 • Kastrering/sterilisering
 • ID-merking
 • Tannbehandling
 • Kirurgi
 • Utredning
 • Salg av veterinærprodukter
 • Indremedisin
 • Røntgen
 • Ultralyd
 • Blodprøver
 • Urinprøver
 • Mikroskopi


Anett Bjørndal Oulie

Veterinær

Anett er vårt blide ansikt på veien. Hun har siden hun ble

uteksaminert fra NMBU Veterinærhøgskolen i desember 2016 hovedsakelig jobbet med produksjonsdyr og hest, og har et brennende engasjement for dyr i fjøs og stall.

Anett er en av grunnleggerne av Vikersund dyreklinikk og har hovedansvaret for den ambulatoriske delen av praksisen.

Kaja Cecilie Trana

Veterinær

Kaja er født og oppvokst i Vikersund, og flyttet etter endt utdanning hjem med hunden Mira og katten Fred. Hun ble uteksaminert fra University of Veterinary Medicine i Budapest våren 2019 og har siden jobbet på klinikk, hovedsakelig med hund og katt.

Hun har stor interesse for tenner og har hovedansvaret for tannbehandling på klinikken. Kaja er kjent for å være empatisk, grundig og engasjert. Pasienter som kommer til Kaja kan være trygge på at hun ikke gir seg før de får den hjelpen de trenger.

Nina Wiger Elvigen

Dyrepleier

Nina er oppvokst på småbruk i Vikersund med utleie av stallplasser, rideskole og avl av islandshest. På gården var det også hund og katt, marsvin og kaniner. Oppveksten med dyr inspirerte til å bli dyrepleier og Nina dro til Oslo og Norges Veterinærhøyskole der hun ble uteksaminert som dyrepleier i 2009. Etter endt utdanning har hun jobbet på ABC Dyreklinikk i Drammen. Nå flytter hun hjem til Vikersund og blir en del av teamet her på Vikersund dyreklinikk. Nina er godt likt av både to og firbeinte.

Anine Grøterud

Assistent

Anine er født og oppvokst i Vikersund. Hun bor på et småbruk med samboer, hundene Fant og Nala, og katten Milo. Anine startet hos oss i februar 2022 som assistent, med en lidenskap for dyr og mennesker.

På klinikken jobber Anine med å effektivisere hverdagen til veterinærene, holde lageret oppdatert og klinikken ren. Anine er også ansvarlig for sosiale medier og butikk. Smilet hennes er gjerne det første du møter når du kommer inn i klinikken og hun alltid behjelpelig enten det er spørsmål, kloklipp eller når det gjelder varer. 


Logg inn