Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Kjøpe katt?

Katt


Kjøpe katt?

Å ha en katt i familien gir mye glede. Katter er selvstendige vesener, men knytter seg allikevel sterkt til sine mennesker. Katter som gis omsorg fra de er små gir tilbake mangfoldige ganger i form av kos og lek gjennom et langt liv.

Før du bestemmer deg for å ta en katt inn i familien er det viktig at du setter deg skikkelig inn i hva det krever av deg både i form av tid og penger for at katten skal få et godt liv.

Noen spørsmål du bør stille deg før du bestemmer deg for katt:

  • Hvordan bor du, skal katten være inne- eller utekatt?
  • Er det trygt ute for katten?
  • Er det nok utfoldelse innendørs for katten eller skal du tilrettelegge?
  • Tåler hjemmet ditt kloring på møbler, kan det forhindres, hva med urin og avføring inne?
  • Katter røyter, er det greit med pels i møblene?
  • Har du nok tid til å være sammen med katten?
  • Hva om du skal reise bort, hvor skal katten være da?
  • Økonomi. Hvor mye koster det å ha en katt?

 

Katter kan typisk bli 15-20 år gamle. Første året må du regne med noen rutine-dyrlegebesøk for vaksine med helsekontroll, kastrering og id-merking. Så følger en årrekke der det holder med årlig vaksine med helsekontroll og eventuelt tannstell, men ettersom katten blir eldre vil den trenge hyppigere oppfølging av veterinær. Det kan du lese mer om under Seniorkatten. I tillegg kan den bli syk eller skadet og trenge hjelp av dyrlege. Det koster både tid og penger med syk katt og da er en helseforsikring god å ha. Vanlig vedlikehold, som vaksine og tannrens er ikke dekket av forsikring og bør være medtatt i regnestykket før man skaffer seg et dyr. Vi har imidlertid forsøkt å legge til rette for å gjøre dette litt lettere og mer overkommelig ved å etablere VetPlan. VetPlan er et abonnement hvor du kan velge mellom en basispakke (beregnet på den unge katten) og en plusspakke (beregnet på seniorkatten) som betales med et fast månedlig beløp. Med VetPlan-abonnement får du også gode rabatter på bl.a forsikring, kvalitetsfôr og tannrens.

Du kan lese mer om VetPlan her.

Nedenfor kan du lese mer om de dyrlegebesøkene du må regne med første året og priser på våre tjenester finner du her.

 Logg inn