Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

ID-merking

Katt


ID-merking

Vi anbefaler å id-merke katten samtidig med kastrering/sterilisering. Skal ikke katten kastreres, id-merker vi ved første vaksine. De som id-merkes ved kastrering får også tilbud om en tatovering i øret så det er lett å se at det er en id-merket katt.

Katter er selvstendige dyr som forserer de utroligste hindringer om det er noe som lokker. Det har mang en gang resultert i at katter kommer bort fra eget hjem. At katter beveger seg fritt kan sees på som et stort privilegium når du er definert som husdyr, men det er på ingen måte risikofritt. Det som imidlertid er sikkert, er at identitetsmerkede dyr oftere kommer til rette enn umerkede dyr. Katter som har kommet bort hjemmefra forsøker ofte å skaffe seg nye hjem. Det er ikke sjelden vi får inn personer som har fått besøk av en katt som ikke vil forlate dem igjen. Da sjekker vi om katten er Id-merket. Er den det blir registrert eier kontaktet. I motsatt fall har katten nå en usikker framtid. En kan ofte se annonser i sosiale medier hvor bortkommet katt søker eier (og omvendt). Noen ganger virker det, andre ganger ikke. I beste fall blir katten adoptert av ny husstand, som Id-merker den og registrerer den som sin. Noen katter blir tatt hånd om av ideelle organisasjoner og omplassert gjennom disse. Om ingen av disse alternativene åpner seg er sjansen nå stor for at den blir avlivet. Alle alternativer resulterer i at opprinnelig eier aldri får vite hva som har skjedd med katten sin.Logg inn